Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Бобровицькій ДПІ проінформували громадян про декларування доходів

опубліковано 24 квітня 2024 о 13:30

Нещодавно начальник Бобровицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області Юлія Яриловець провела зустріч з платниками податків, в ході якої нагадала, що з 1 січня 2024 року триває кампанія декларування доходів громадян.

Під час заходу фахівець розповіла, що податкова декларація про майновий стан і доходи подається громадянами до 1 травня 2024 року.  Громадяни зобов'язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи, якщо протягом 2023 року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, але не є звільненими від оподаткування. Cума податкового зобов’язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянами самостійно до 1 серпня 2024 року. 

Також  посадовець повідомила що з 01.01.2024 введена в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873.

Юлія Яриловець також звернула увагу, що подати податкову декларацію платник може за вибором особисто або уповноваженою на це особою, поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Держреєстрі фізичних осіб-платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна. 

Наприкінці заходу податківець розповіла,  що ДПС розроблено мобільний застосунок «Моя податкова», який доступний платникам податків та може бути завантажений на телефони як на платформі Android, так і iOS. Застосунок простий і зручний у використанні, це - інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби. Відтепер у мобільному застосунку «Моя податкова» доступні нові сервіси і для ФОП.