Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

АНОНС: 31 серпня відбудеться пресбрифінг «Одноразове добровільне декларування — чиста фінансова історія»

опубліковано 31 серпня 2021 о 10:09

У вівторок, 31 серпня, Мінфін спільно з ДПС та народними депутатами повідомлять про деталі та запуск одноразового добровільного декларування фізичними особами.

З 1 вересня громадяни України матимуть можливість подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори.

Участь у заході візьмуть Данило Гетманцев, Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, Сергій Марченко, Міністр фінансів України, Євген Олейніков, в. о. Голови Держаної податкової служби України.

 Тривалість заходу з 14:00 до 15:00.

Місце проведення: Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» (Адреса: вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ, 01001.)

 Акредитація ЗМІ обов’язкова: anna@ukrinform.com

Довідково:

Запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету передбачено в Законі №1539. Прийнятий закон – це спосіб цивілізовано вивести на світло гроші та активи, які були приховані від оподаткування. Закон створює стимули для виведення з тіні доходів, прихованих від оподаткування, та залучення їх в економіку України.

 Закон запроваджує:

- створення прозорих умов для сплати податків громадянами та підвищує рівень їх податкової культури;

- кампанію із добровільного одноразового (спеціального) декларування активів фізичних осіб у період з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, що передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

У добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Щодо задекларованих активів, з яких громадянин сплатить збір, держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства.