Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ГУ ДФС у Чернігівській області від 17.11.2015 № 3388 /10/25-01-17-02-10.

опубліковано 24 листопада 2015 о 14:33

Лист  ГУ  ДФС  у  Чернігівській  області  від  17.11.2015

№ 3388 /10/25-01-17-02-10.

 

Про розгляд звернення

 

         Головне управління ДФС у Чернігівській області уважно розглянуло звернення стосовно надання роз’яснень щодо несвоєчасної сплати єдиного соціального внеску, і в межах компетенції повідомляє наступне.

 

        Відповідно до частини 8 ст. 9 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) – роботодавці зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа наступного місяця, крім гірничих підприємств, які зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця.

       Відповідно до частини 7 ст. 9 Закону № 2464 єдиний внесок сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку. Платники, які не мають банківського рахунку, сплачують внесок шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення зв’язку.

       Згідно частини 10 ст. 9 Закону № 2464 днем сплати єдиного внеску вважається:

     1) у разі перерахування сум єдиного внеску з рахунку платника на відповідні рахунки органу ДФС - день списання банком або центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, суми платежу з рахунку платника незалежно від часу її зарахування на рахунок органу ДФС.

         Відповідно до п. 1.24 ст. 1 Закону України «Про платіжні системи та переказ грошей в Україні» від 05.04.2001 року №2346-III переказ грошей - це рух певної суми грошей з метою її зарахування на рахунок отримувача або видачі йому в готівковій формі. Ініціатором переказу у розумінні пункту 1.15 цієї ж статті Закону вважається особа, яка на законних підставах ініціює переказ грошей шляхом формування та подання відповідного документа на переказ або використання спеціального платіжного засобу.

         Згідно з підпунктом 1 п. 22.1. ст. 22 Закону України «Про платіжні системи та переказ грошей в Україні», ініціювання переказу здійснюється, зокрема, за платіжним дорученням, а згідно з пунктом 22.4 цієї ж норми Закону ініціювання переказу вважається завершеним з моменту прийняття банком платника розрахункового документа на виконання.

         Відповідно до п. 8.1 ст. 8 Закону України «Про платіжні системи та переказ грошей в Україні» банк зобов'язаний виконати доручення клієнта, що міститься в розрахунковому документі, який надійшов протягом операційного часу банку, в день його надходження. У разі надходження розрахункового документа клієнта до обслуговуючого банку після закінчення операційного часу банк зобов'язаний виконати доручення клієнта, що міститься в цьому розрахунковому документі, не пізніше наступного робочого дня.

        Таким чином, у разі надання платником єдиного внеску платіжних документів, підтверджуючих переказ коштів платника про сплату єдиного внеску включно до останнього дня граничного терміну сплати, контролюючі органи не застосовують до такого платника штрафні санкції та не нараховують пеню за несвоєчасну сплату єдиного внеску.

 

        Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до пп. 14.1.172 п. 14.1 ст. 14 Податкового Кодексу України податкова консультація - допомога контролюючого органу конкретному платнику податків стосовно практичного використання конкретної норми закону або нормативно-правового акта з питань адміністрування нарахування та сплати податків чи зборів, контроль за справлянням яких покладено на такий контролюючий орган.

        При цьому, згідно із ст. 52 Податкового Кодексу України за зверненням платників податків контролюючі органи надають їм безоплатно консультації з питань практичного застосування окремих норм податкового законодавства. Податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

 

Заступник  начальника                                                                     О.І. Марухленко