Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як реалізувати право на отримання податкової знижки повідомили в Чернігівському управлінні

опубліковано 29 листопада 2019 о 16:40

Як повідомила заступник начальника Чернігівського управління Головного управління ДПС у Чернігівській області Юлія Романенко,  з початку року  чернігівці подали на отримання  податкової знижки 1550 податкових декларації про майновий стан і доходи на загальну суму повернення з бюджету 3144 млн.гривень.

Громадянам вже повернуто 3068 млн.гривень податку на доходи фізичних осіб.

Повернути частину сум податку на доходи фізичних осіб можна, реалізувавши своє право на податкову знижку шляхом подання декларації про майновий стан і доходи.

Проте, документально підтверджені суми витрат платника податку, понесені у 2018 році, які дозволяються включати у зменшення його річного оподатковуваного доходу, необхідно встигнути задекларувати  до кінця поточного року.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

Річна податкова декларація подається до територіального органу Державної фіскальної служби за місцем реєстрації громадянина особисто платником податків або уповноваженою на це особою; надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Фізичні особи, які мають право скористатися податковою знижкою щодо суми витрачених коштів на вищеперераховані понесені витрати, на вимогу контролюючого органу, крім декларації про майновий стан і доходи, надають відповідні платіжні та розрахункові документи (квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери), документи, які підтверджують витрати (договори, сертифікати відповідності для транспортних засобів, що були переобладнані, технічні паспорти, документи, які підтверджують ступінь споріднення тощо), довідку про отримані у звітному році доходи.

При направленні декларації засобами електронного зв’язку пропонуємо громадянам скористатися новим електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Ознайомитися з покроковою відео-інструкцією по автоматичному заповненню декларації можна на офіційному вебпорталі ДПС (http://sfs.gov.ua).