Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Скористатись правом на податкову знижку можна до кінця року

опубліковано 03 грудня 2019 о 16:42

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу громадян, які минулого року отримували заробітну плату і понесли певні витрати, що вони мають право на повернення частини коштів із бюджету, тобто отримати податкову знижку.

Податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку-резидента у зв'язку з придбанням товарів, робіт чи послуг у резидентів-фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у відповідних випадках.

Зокрема, податкова знижка надається, якщо фізичною особою протягом звітного року понесені витрати, пов’язані зі сплатою за навчання в вищих та професійно-технічних навчальних закладах, договорами довгострокового страхування життя і недержавного пенсійного забезпечення, витратами на переобладнання машин під біопаливо, відсотками за іпотечним кредитом, тощо.

Для отримання податкової знижки громадянам необхідно до 31 грудня 2019 року включно, подати до податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси декларацію про майновий стан і доходи та відповідні підтверджуючі документи. Зокрема, квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Більш детальну інформацію та допомогу у заповненні декларації можна отримати у Центрах обслуговування платників, що створені в органах ДПС.

Зауважимо, що податок підлягає поверненню з бюджету протягом  60 календарних днів з дня подання декларації.

Скористатись правом на податкову знижку по витраченим у минулому році коштам, можна лише до кінця поточного року. На наступний рік таке право не переноситься.