Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ніжинська ДПІ проводить зустрічі з суб’єктами господарювання щодо роз’яснення податкового законодавства

, опубліковано 25 липня 2022 о 11:45

Фахівці Ніжинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області  нещодавно провели ряд зустрічей з суб’єктами господарювання.

Головними питаннями, які обговорювалися на зустрічах, були дотримання платниками законодавства про працю, упередження порушень сплати податку на доходи фізичних осіб, а також наповнення місцевих бюджетів в умовах війни та вплив законодавчих змін на це.

Податківці наголосили на важливості підвищення оплати праці найманим працівникам, а також недопустимості використання праці неоформлених найманих працівників та виплати заробітної плати «в конвертах». Також вони подякували сумлінним платникам податків, адже в даний час виконання бізнесом податкових зобов’язань перед державою важливе як ніколи. Вчасно та в повному обсязі сплачені податки – це економічна підтримка громади й вагома складова для пришвидшення нашої перемоги.

Не залишилися поза увагою новації щодо сплати ЄСВ підприємцем за найманих осіб та за себе в умовах воєнного стану.

Податківці проінформували учасників зустрічі щодо питання застосування РРО в умовах сьогодення та наголосив на забезпеченні можливості споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

Також присутнім роз’яснили деталі одноразового (спеціального) добровільного декларування та його переваги.

В цей нелегкий для нашої держави час кожен має пам’ятати, що під час війни сплата податків – це один із найбільш патріотичних вчинків, оскільки фінансове забезпечення функціонування армії значною мірою обумовлено надходженнями усіх видів податків. Саме завдяки своєчасному виконанню платниками податкових зобов’язань відбувається не лише захист територіальної цілісності нашої країни, а й забезпечується її фінансова стабільність.