Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати податкову знижку на навчання роз"яснили у Ічнянській ДПІ

опубліковано 22 грудня 2022 о 09:23

Працівниками Ічнянської ДПІ ГУ ДПС у Чернігівській області проведено зустріч з фізичними особами-платниками податків з питання права на податкову знижку громадян.

Податкова знижка – це сума, на яку зменшується оподатковуваний дохід. Щоб її отримати, потрібно до кінця календарного року, наступного за звітним, подати декларацію та пакет документів до податкової служби за місцем реєстрації платника.

Право на отримання податкової знижки  можливо, подавши декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису через «Електронний кабінет платника» на веб-сайті Державної податкової служби.

Орієнтовний перелік підтверджуючих документів:

– договір (контракт) з вищим або професійно-технічним закладом;

– платіжні документи, що підтверджують оплату за навчання;

– паспорт та ідентифікаційний код платника податку;

– паспорт та ідентифікаційний код члена сім’ї першого ступеня споріднення платника податків (у разі якщо право на податкову знижку заявляє член сім’ї першого ступеня споріднення);

– свідоцтво про народження або свідоцтва про шлюб платника податків (у разі якщо право на податкову знижку заявляє член сім’ї першого ступеня споріднення платника податків);

– довідка з місця роботи про отриманий у минулому році дохід і утримані з нього податки.

Якщо у платника є заборгованість по будь-яким податкам, податкова знижка виплачується після погашення заборгованості. Перевірити наявність заборгованості можна також у електронному кабінеті.

Під час зустрічі надано роз’яснення на питання платників податків.