Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Чернігівської області реалізують своє право на отримання податкової знижки

опубліковано 23 червня 2023 о 11:28

Протягом січня – травня 2023 року податкові декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік у зв’язку з використанням права на податкову знижку подали  більше 1,9 тисяч громадян Чернігівської області, які визначили до повернення з бюджету 6,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Середня сума податку на доходи фізичних осіб, що задекларована до повернення з бюджету у зв’язку з використанням права на податкову знижку, на одну особу складає 3,6 тис гривень.

Найбільшу кількість декларацій подано з метою отримання  податкової знижки за навчання, а саме 1,5 тисяч декларацій (81 відс. від поданих декларацій), задекларована сума до повернення 5,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

За результатами проведених камеральних перевірок декларацій про майновий стан і доходи з бюджету вже повернуто мешканцям області 4,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Останній день подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік для громадян, які мають право на податкову знижку, 31.12.2023 року (включно).