Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застерігаємо платників податків щодо неприпустимості реалізації підакцизних товарів без отримання відповідних дозвільних документів

опубліковано 29 вересня 2023 о 09:00

Головне управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що здійснення контролю за обігом підакцизних товарів у сфері торгівлі алкогольними напоями,  тютюновими виробами та пальним, виявлення фактів незаконного обігу підакцизних товарів та  недопущення ухилення суб’єктами господарювання від сплати податків, є одним з пріорітетних напрямків діяльності.

З метою контролю за обігом підакцизних товарів налагоджена взаємодія між управлінням податкового аудиту, управлінням контролю за підакцизними товарами та ГУНП в Чернігівській області.

З початку 2023  року фахівцями відділу фактичних перевірок встановлено 6 фактів реалізації підакцизних товарів без дозвільних документів та ініційовано вилучення правоохоронними органами з незаконного обігу підакцизних товарів на суму 223,2 тис. грн. та обладнання, яке використовувалось для їх реалізації. 

За цей період проведено 962 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібний продаж пального, алкогольних напоїв та тютюнових виробів на території Чернігівської області. За результатами перевірок порушникам донараховано штрафних (фінансових) санкцій на суму понад 15 млн гривень. Найбільше виявлених порушень стосуються не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО, продаж не облікованої підакцизної продукції, відсутність у чеках РРО цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку при реалізації алкогольних напоїв.

Головне управління ДПС у Чернігівській області застерігає громадян та суб’єктів господарювання від порушень та наголошує на неприпустимості здійснення господарської діяльності з реалізації підакцизних товарів без отримання відповідних дозвільних документів.