Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці викрили факт здійснення господарської діяльності особою, яка не зареєстрована підприємцем

опубліковано 06 жовтня 2023 о 14:32

За результатами проведених заходів працівниками підрозділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області встановлено особу, яка здійснювала господарську діяльність без реєстрації підприємницької діяльності.

У ході відпрацювання інформації, отриманої через чат-бот «Stop ViolationBot», щодо незаконної діяльності бару розташованого у місті Чернігів, було організовано та проведено фактичну перевірку даного закладу. 

У ході перевірки встановлено здійснення господарської діяльності особою, яка не зареєстрована підприємцем.

Відносно даної особи складено протокол за порушення порядку провадження господарської діяльності. Працівниками Національної поліції, які були викликані в ході проведення фактичної перевірки, складено протокол  про адміністративне правопорушення за ст.164 КУпАП, яка передбачає накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Головне управління ДПС у Чернігівській області застерігає громадян та суб’єктів господарювання від порушень та наголошує на неприпустимості здійснення господарської діяльності з реалізації підакцизних товарів без отримання відповідних дозвільних документів.