Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Викрито схему розкрадання бюджетних коштів

опубліковано 22 грудня 2023 о 13:28

Управлінням податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області викрито схему розкрадання бюджетних коштів суб’єктом господарювання «Б», який протягом 2019-2020 років, маючи обсяги продажу понад 450 млн грн не сплатив до бюджету жодної гривні податку на  додану вартість. Дане підприємство, займалось будівництвом, капітальним ремонтом, утриманням доріг державного та місцевого значення на території Чернігівської, Сумської, Київської та Житомирської областей та є неодноразовим переможцем публічних закупівель, які фінансуються за державні кошти, а замовниками робіт є державні департаменти та управління зазначених областей.

При формуванні ризикового податкового кредиту з ПДВ, вищезгадане підприємство задокументувало отримання бітуму, піску, щебеню невідомого походження більш як від 30 постачальників. Фактично ці контрагенти- постачальники, використовуючи так звані «скрутки ПДВ», лише умисно формували податкову вигоду для даного підприємства, з метою несплати  ним ПДВ.

В результаті такої оборудки, з використання  схемного податкового кредиту, підприємство «Б» ухилилось від сплати до бюджету податку на додану вартість на суму яка сягає 15 мільйонів гривень.

Шостий апеляційний  адміністративний суд прийняв рішення на користь податкової служби.

Наразі справою суб’єкта господарювання «Б» займається Бюро економічної безпеки України, оскільки виявлені порушення чинного законодавства містять ознаки кримінального правопорушення.