Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платниками Чернігівщини сплачено майже 34 млн грн екологічного податку

опубліковано 28 серпня 2021 о 13:02

Добровільне декларування та сплата екологічного податку є запорукою проведення заходів захисту довкілля, - наголошують фахівці управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС у Чернігівській області.

В управлінні повідомляють, що протягом 7 місяців до зведеного бюджету області надійшло 33,7 млн грн екологічного податку, що майже на 15 відс. (4,3 млн грн) перевищує показник минулого року.

За викиди в повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення сплачено 13,7 млн грн, за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти сплачено 1,1 млн грн, за розміщення відходів у спеціально відведених місцях – 8,9 млн грн. та за викиди у повітря двоокису вуглецю – 10 млн гривень.

Відповідно до Бюджетного кодексу України сплачені кошти розподілено до Державного бюджету у сумі 20,6 млн грн та до бюджетів територіальних громад – 13,1 млн гривень.

Рівень добровільної сплати екологічного податку складає понад 99 відс. загальної суми, за рахунок контрольно-перевірочної роботи та погашення податкового боргу надійшло 315,5 тис гривень.

Сумлінне виконання суб’єктами господарювання, що внаслідок власної діяльності негативно впливають на довкілля, обов’язку щодо сплати екологічного податку дозволить здійснити всі заплановані у бюджеті видатки на проведення природоохоронних заходів, у тому числі, з покращення стану довкілля та утилізації небезпечних відходів.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»