Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації у застосуванні РРО/ПРРО, введені Законом №3219, говорили під час чергового засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернігівській області

опубліковано 15 серпня 2023 о 10:49

Відбулось чергове засідання Громадської ради, що функціонує при Головному управлінні ДПС у Чернігівській області. Головною темою для обговорення під час засідання була імплементація Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Детально говорили про новації у застосуванні РРО/ПРРО.

Засідання проходило у режимі онлайн за участі голови Громадської ради Дмитра Адаменка та членів громадської ради, які долучились дистанційно.

Від податкового органу групу фахівців, які взяли участь у засіданні, очолював начальник управління податкового аудиту Євген Шульга.

Про застосування РРО/ПРРО розповів присутнім начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Юрій Романченко.  З порядком реєстрація РРО/ПРРО  ознайомила  заступник начальника управління податкових сервісів Тетяна Говоруха. А про застосування спрощеної системи оподаткування детально розповіла начальник управління оподаткування фізичних осіб Світлана Волкова.

Після констатуючої частини члени громадської ради мали змогу задати запитання фахівцям податкового органу та висловити свої думки.

Засідання пройшло у форматі конструктивного діалогу з платниками. Всі учасники отримали вичерпні відповіді щодо застосування як класичних так і програмних РРО.