Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про стан роботи зі зверненнями громадян в Головному управлінні ДПС у Чернігівській області за січень – липень 2022 року

опубліковано 03 серпня 2022 о 10:57

За січень - липень 2022 року до  Головного управління ДПС у Чернігівській області надійшло 73 звернення громадян, з них 68 заяв, 4 скарги та 1 пропозиція.

За надходженням 61 звернення надійшло поштою (безпосередньо від громадян), 8 звернень - засобами електронного (телефонного) зв’язку, через мережу Інтернет та 4 – через органи влади.

Основні питання, які порушували громадяни у зверненнях - питання податкової політики (48 звернень).

За тематикою питань найбільша кількість звернень стосувалася проведення контрольно - перевірочних заходів (22 звернення), місцевих податків (17 звернень), реєстрації і обліку платників податків та реєстраційних номерів облікових карток платників податків (16 звернень), питань, що належать до компетенції податкових органів (6 звернень), єдиного соціального внеску (4 звернення), інформування про ухилення від сплати податків (3 звернення), виконання судових рішень (2 звернення), консультації з питань податкового законодавства (1 звернення), податкової звітності (1 звернення), а також охорони здоров’я (1 звернення).

З початку року надійшло 4 скарги (за змістом – заяви), 2 колективних звернення, 1 повторне звернення та 2 неодноразових звернення.

За статтею авторів звернень до Головного управління ДПС у Чернігівській області звернулося  34 чоловіка, 38 жінок та 11 - не визначено.

Керівництвом Головного управління ДПС у Чернігівській області протягом січня – липня 2022 року проведено 3 особистих прийомів громадян, за результатами яких заявникам надано відповідні роз’яснення.

Враховуючи особливості організації роботи територіальних органів ДПС в умовах воєнного стану, запровадженого та продовженого Указами Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», від 14 березня 2022 року № 133/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», від 18 квітня 2022 року № 259/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» та від 17 травня 2022 року №341/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні»,  Головним управлінням ДПС у Чернігівській області вживаються  відповідні заходи щодо забезпечення своєчасного, кваліфікованого, неупередженого та  об'єктивного розгляду звернень громадян, оперативного вирішення порушених питань, задоволення законних вимог заявників, реального поновлення порушених конституційних прав та запобігання у подальшому допущення порушень законодавства.