Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання детінізації трудових відносин та легалізації оплати праці розглядались під час «круглого столу»

опубліковано 30 серпня 2021 о 11:45

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Руслан Погрібний взяв участь у засіданні «круглого столу», що проводився у приміщенні Чернігівської районної ради за участі керівників Чернігівської районної ради Миколи Силенка, Чернігівської райдержадміністрації Василя Тройни, керівниці Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Ірини Некрасової, керівників територіальних громад та підприємців. 

Темою обговорення стали питання детінізації трудових відносин та легалізації заробітної плати. Присутні говорили про необхідність підвищення податкової культури та свідомості при сплаті податків, обговорювали шляхи попередження схем ухилення від сплати податків.  

Руслан Погрібний, звертаючись до учасників заходу, зазначив, що податкова робить акцент на наданні якісних адміністративних послуг платникам. Кошти, що сплачуються у вигляді податків, розподіляються між державним та місцевими бюджетами майже пропорційно. Тому, від повноти оподаткування залежить рівень наповнення місцевих бюджетів. Звернув увагу, що значну частку коштів бюджети отримують від сплати податку на доходи фізичних осіб, а відтак, підвищення рівня заробітної плати йде на користь не лише найманим працівникам, а й бюджету усієї громади.      

Присутні мали змогу обмінятися думками та вислухати кожного.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»