Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Чернігівщині обговорювалися актуальні питання оподаткування

опубліковано 20 березня 2024 о 10:22

З метою обговорення питань адміністрування податків і зборів з юридичних осіб, доведення актуальної податкової інформації до аграріїв області Департаментом агропромислового розвитку Чернігівської ОВА спільно з Головним управлінням ДПС у Чернігівській області проведено вебінар.  

До заходу долучилось понад 70 учасників - це і агровиробники, і органи місцевого самоврядування, і фахівці районних державних адміністрацій.

Під час відкриття вебінару директор Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олег Крапивний наголосив на важливості налагодження конструктивного діалогу між аграріями та податковими органами.

Фахівці Головного управління ДПС у Чернігівській області висвітлили важливу для учасників вебінару тематику та відповіли на їх запитання.   

Про особливості визначення екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно та земельні ділянки непридатні для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами або забрудненні вибухонебезпечними предметами розповіла Ірина Буглак, начальник відділу адміністрування рентної плати, екологічного податку та місцевих податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб.

Питання особливостей нарахування мінімального податкового зобов’язання для сільгоспвиробників з 01 січня 2024 року, сплати податку на прибуток та єдиного податку пояснила Тамара Пищур, заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій, спрощеної системи оподаткування та розгляду звернень управління оподаткування юридичних осіб.

Попов Костянтин, начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків та Неллі Крись заступник начальника відділу управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків озвучили тематику щодо реєстрації податкових накладних, порядку зупинення реєстрації податкових накладних та критеріїв визначення автоматичного зупинення реєстрації податкових накладних.

За матеріалами Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОВА: https://apk.cg.gov.ua/index.php?id=491800&tp=0.  Запис вебінару доступний за посиланням: https://fex.net/uk/s/nzrm6fc.