Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Борзнянської ДПІ провели зустріч для фізичних осіб підприємців з питань застосування РРО/ПРРО

опубліковано 11 грудня 2023 о 16:32

Податківці Борзнянської ДПІ продовжують проводити консультативні робочі зустрічі з платниками податків щодо нововведень, які запроваджуються для фізичних осіб-підприємців, у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану».

У приміщенні Борзнянської ДПІ відбувся черговий тренінг щодо роз’яснення актуальних питань податкового законодавства. Під час заходу проінформували присутніх, що з 1 серпня 2023 року набув чинності Закон України  від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану», яким відновлено відповідальність за порушення застосування РРО. Суб’єктам господарювання повідомили про порядок реєстрації РРО та ПРРО, переваги програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Розповіли учасникам зустрічі, що найпопулярнішим сервісом і засобами для співпраці з податковою службою є Електронний кабінет, який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом  України та нормативно-правовими актами, що прийняті на підставі та на виконання Податкового кодексу України.

Роз’яснили терміни сплати майнових податків та зауважили, що громадяни – власники землі та нерухомого майна, можуть переглянути повідомлення-рішення на сплату майнових податків за допомогою «Електронного кабінету» та застосунку «Моя податкова». Цей застосунок можна завантажити на свої гаджети і він є простим та зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

Зупинились на питанні отримання податкової знижки за наслідками 2022 року. Наприкінці зустрічі присутні отримали вичерпні відповіді на запитання.