Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадянам, котрі мають заборгованість зі сплати майнових податків, варто негайно розрахуватися з бюджетом

опубліковано 26 листопада 2019 о 10:21

Майнові податки є одним із небагатьох видів платежів, які стовідсотково залишаються в бюджеті міста (району). Саме тому її надходження є край необхідними для міських та селищних рад.

З початку року  до місцевих бюджетів фізичні особи Ніжинського, Носівського, Бобровицького, Борзнянського  та Козелецького районів сплатили 29,1 мільйони гривень плати за землю і 5,3 мільйона гривень податку на нерухомість. Приріст надходжень з плати за землю від фізичних осіб становить 484 тисяч гривень, а з податку на нерухомість -  1,5 мільйони гривень.

Ніжинське управління звертає увагу,  що 1 вересня  минув граничний термін сплати податку на нерухоме майно та земельного податку фізичними особами. Тож, усім громадянам, хто отримав повідомлення – рішення про нараховану суму майнових податків, але ще не перерахував суму податку до місцевого бюджету, не варто зволікати.  Несвоєчасна сплата майнових податків призводить до нарахування штрафу та пені.

Кожен громадянин – власник майна, що підлягає оподаткуванню, може переглянути суми нарахувань та сплатити зобов’язання в Електронному кабінеті на веб-порталі Державної податкової служби України. Щоб скористатися цим сервісом треба отримати електронний цифровий підпис.