Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ніжинське управління щодо надання адмінпослуг з реєстрації РРО

опубліковано 10 серпня 2020 о 16:07

З початку року платники Ніжинського,  Носівського, Борзнянського, Бобровицького, Козелецького  районів понад 14,5 тисяч разів зверталися до Центрів обслуговування платників за отриманням адмінпослуг, 414 разів  щодо реєстрації або перереєстрації касової техніки і книг обліку. Майже всі звернення опрацьовано в електронній формі.

Ніжинське  управління звертає увагу, що Законом України від 17.03.2020 року № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19)» змінено терміни запровадження нових правил використання РРО. Зокрема на 01 серпня 2020 року перенесено впровадження застосування програмних РРО як альтернативи класичним (було з 19 квітня 2020 року).

До 01 січня 2021 року (було до 1 жовтня 2020 року) продовжено можливість не застосовувати РРО та/або програмні РРО платниками єдиного податку другої - четвертої груп (фізичними особами - підприємцями) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує ліміт у 1000000 гривень, крім тих, які здійснюють:

реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення.

А надання платних послуг у сфері охорони здоров'я, виключено із зазначеного переліку. Такі послуги можна буде надавати без застосування РРО в межах зазначеного ліміту до 1 січня 2021 року.

До 01 квітня 2021 року запровадження обов’язкового використання РРО та/або програмних РРО для всіх платників єдиного податку другої – четвертої групи.

У разі виникнення питань суб’єкти підприємницької діяльності та споживачі можуть звернутися за роз’ясненнями до Центрів обслуговування платників.