Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Менського управління провели тренінг по використанню електронних сервісів ДПС

опубліковано 28 серпня 2020 о 13:37

Фахівцями Менського управління Головного управління ДПС у Чернігівській області, з метою підвищення рівня довіри до використання електронних сервісів ДПС, проведено практичні тренінги для відвідувачів ЦОП.

Враховуючи, що найбільшою популярністю серед платників податків користується сервіс - «Електронний кабінет платника податків»  - тренінги були присвячені саме цьому ресурсу.

Зокрема, відвідувачі знайомилися з загальним інтерфейсом сервісу, переліком  функціональних можливостей, а також безпосередньо тренувалися заповнювати, надсилати запити на отримання необхідних відомостей, та користуватись електронним цифровим підписом.

Найбільше платникам сподобалось те, що Електронний кабінет працює цілодобово в реальному часі та не вимагає використання жодного додаткового програмного забезпечення.

Крім того, відвідувачів ознайомили з тим, що з 1 серпня 2020 року запроваджено програмні реєстратори розрахункових операцій. Як працюють ПРРО, які їх переваги, порівняно з класичними РРО, та що очікує бізнес в умовах застосування ПРРО, як альтернативи класичним РРО, – про це йшла мова під час тренінгу.