Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Цьогоріч бізнес Ніжинщини збільшив сплату єдиного податку на 6,7 мільйона гривень

опубліковано 18 листопада 2020 о 16:50

Впродовж січня-жовтня 2020 року платники Ніжинського, Козелецького, Носівського, Бобровицького та Борзнянського районів, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, спрямували до місцевих бюджетів 148,9 мільйона гривень єдиного податку. Це на 6,7 мільйона гривень,  або 4,7 відсотків більше надходжень аналогічного періоду 2019 року.

Фізичними особами - підприємцями сплачено 78,1 млн. грн., від юридичних осіб, що обрали спрощену систему оподаткування направлено до бюджету 8,8 мільйона гривень.

Позитивна динаміка надходжень єдиного податку у 2020 році в порівнянні з попереднім роком спостерігається як у юридичних осіб – спрощенців, так і у фізичних осіб-підприємців. У перших приріст єдиного податку склав 92,8 тис. грн., або 1,1 відсотка, у других – 934,9 тис. грн., або 1,2 відсотка.

Нагадаємо, єдиний податок у повному обсязі зараховується до місцевих бюджетів. Відтак, сплачуючи його своєчасно та у повному обсязі, платники єдиного податку забезпечують фінансування поточних потреб та сприяють розвитку своєї місцевої громади.