Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чернігівська ДПІ провела зустріч з платниками

опубліковано 26 лютого 2021 о 15:43

Чернігівська ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області  провела зустріч з платниками податків з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Під час зустрічі були надані детальні роз’яснення щодо встановлення ПРРО, звернуто увагу платників на  доступність інформаційної і практичної підтримки платникам, які мають питання в застосуванні ПРРО.

Під час обговорення  запрошені суб’єкти господарювання  ставили запитання. Зокрема, найбільше підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю продовольчими та промисловими товарами, хвилювало питання порядку кодування залишків товарів.  Також піднімалось  питання щодо застосування  прийнятих змін до Законів України про застосування РРО  до ФОП, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, ювелірних виробів, здійснюють діяльність туристичних агентств та надають платні послуги у сфері охорони здоров'я.

На ці та інші питання були надані вичерпні відповіді та роз’яснення. Платникам була роздана друкована продукція  по застосуванню ПРРО.

Окремо зверталася увага платників податків на проведення деклараційної кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році, в т.ч. термінах подання декларації про майновий стан і доходи та особливостей використання податкової знижки  зокрема на можливість формування декларації та подання  її до ДПІ з копіями первинних документів, у т.ч. для використання права на податкову знижку через електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи».

Чернігівська ДПІ  звертає увагу платників  на функціонування офіційних сторінок ДПС України у мережі Facebook, телеграм-каналі та перевагах користування сервісом ДПС «InfoTax». Платникам була роздана друкована продукція про соціальні мережі  ДПС.