Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Куликівська ДПІ звертає увагу платників податку на нерухоме майно

опубліковано 09 червня 2021 о 14:54

Куликівська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу щодо особливостей нарахування та сплати податку на нерухоме майно у 2021 році.

Необхідно зазначити, що даний податок нараховується фізичним особам-власникам об'єктів нерухомості (будинків, квартир) за 2020 рік, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2020 року- 4723,00 гривень.

База оподаткування об'єкта житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи- платника податку, зменшується:

  • для квартири/квартир незалежно від їх кількості на 60 кв.метрів;
  • для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості- на 120 кв.метрів;
  • для різних типів обєктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток),- 180 кв.метрів.

Обов'язок сплати податку виникає за кожен квадратний метр понад цю норму.

Обчислення суми податку здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси власника такої нерухомості виходячи із загальної площі кожного з об'єктів нерухомості та відповідної ставки податку.

Нагадуємо, ставки податку встановюються за рішенням місцевих рад, але їх граничний розмір не може перевищувати 1,5% розміру мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня звітного року.

З інформацією про затверджені ставки місцевих податків можна ознайомитись на сайті ДПС.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»