Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чернігівська ДПІ: зустріч з майбутніми платниками податків

опубліковано 16 вересня 2021 о 15:05

На початку тижня до Центру обслуговування платників Чернігівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області завітали студенти  Національного університету «Чернігівська політехніка» на День відкритих дверей.

Начальник Чернігівської ДПІ Олег Шуба провів екскурсію в Центрі обслуговування платників Чернігівської ДПІ. Розповів студентам про сучасні нововведення  та електронні сервіси ДПС, які  значно полегшують роботу суб’єктів господарювання, ознайомив з принципами надання адміністративних послуг і консультацій платникам, процесом приймання податкової  звітності.

Цікавим для студентів стало знайомство з оновленим електронним кабінетом платника, який реалізований у вигляді захищеного Інтернет-порталу та працює у режимі реального часу та можливості, які він  забезпечує. Це і отримання актуальної інформації щодо облікових даних,  даних особових карток, даних реєстрів, можливість подання звітності в електронному вигляді, отримання документів та довідок з електронним підписом посадової особи та печаткою контролюючого органу, тощо.

Також цікавою для відвідувачів стала інформація про Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Майбутні платники податків уважно слухали розповідь і брали активну участь в обговоренні питань.

На завершення Олег Шуба висловив сподівання, що слухачі усвідомили важливість добровільної сплати податків і крокуючи до самостійного дорослого життя будуть втілювати у життя норми, які є запорукою добробуту кожного громадянина і держави в цілому.

Студенти подякували начальнику Чернігівської ДПІ та працівникам Центру обслуговування платників Чернігівської ДПІ за цікаву зустріч та позитивні враження.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»