Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Ріпкинської ДПІ роз’ясняють громадянам основні аспекти одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 26 жовтня 2021 о 09:09

Днями відбулася робоча зустріч начальника Ріпкинської  ДПІ  Головного управління ДПС у Чернігівській області  Тетяни Анісовець з працівниками Ріпкинського ССТ у адміністративному приміщенні Ріпкинського ССТ.

Тетяна Анісовець розповіла громадянам про податкову амністію яка  розпочалася 1 вересня цього року та триватиме до 1 вересня 2022 року. Відзначила, що об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування є активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності, в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності і знаходяться на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. У декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування.

Також звернула увагу учасників на розмірах ставок та строках сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування. Зокрема, що ставки для оподаткування нерухомого майна, розташованого на території України: 5 відсотків – основна ставка; 6 відсотків – платник податків може обрати як альтернативу із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Щодо нерухомого майна, розташованого (зареєстрованого) за кордоном: 9 відсотків – основна ставка;11,5 відсотків – платник податків може обрати як альтернативу із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Також уточнила, що у разі подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації  у  періоді  з  01 вересня 2021 року по 01 березня 2022 року замість 9 відсотків застосовується ставка збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування у розмірі 7 відсотків. Як альтернативу платник податків може обрати ставку 9,5 відсотків зі сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Більш детальну інформацію з питань одноразового(спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету громадяни можуть отримати на  офіційному веб-порталі ДПС України.  Банер «Одноразове добровільне декларування» https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya .

У розділах банеру (Нормативно-правові акти, Повідомлення, Роз’яснення для платників, Аналітичні дані, Зворотній зв’язок, Подати декларацію) акумульована найбільш актуальна та затребувана інформація з даного питання.