Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інтерв’ю заступника начальника Чернігівської ДПІ Тетяни Рубан на телеканалі «Новий Чернігів»

опубліковано 25 жовтня 2021 о 09:34

Тетяна Рубан, заступник начальника Чернігівської ДПІ, в інтерв’ю телеканалу «Новий Чернігів» розповіла про набрання чинності окремих норм  Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Повідомила, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів (грошові активі, майно, майнові права), розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані(набуті) нею за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання)оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 р.

Термін проведення одноразового (спеціального) декларування з 01.09.2021р. до 01.09.2022р. Ця процедура вимагає дій платника податків щодо подачі  спеціальної податкової декларації виключно в електронному вигляді,  безпосередньо  (особисто) декларантом.

Така процедура є добровільною для платника податків.

Окремо роз’яснила питання, які саме активи підлягають одноразовому (спеціальному декларуванню), які відомості відображаються в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, юридичні наслідки неподання одноразової (спеціальної) декларації тими особами, хто має на це право.

На завершенні зустрічі Тетяна Рубан, подякувала журналістці за участь місцевого телебачення у підвищенні податкової культури серед платників податків та громадян міста.