Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Консультаційна підтримка з питань застосування РРО

опубліковано 21 червня 2022 о 11:17

Працівники Менської ДПІ Головного управління ДПС в Чернігівській області надавали консультаційну допомогу з питань застосування РРО та ПРРО платникам податків Менського району. Зокрема, податківці інформували відвідувачів про те, що починаючи з 01 січня 2022 року коло суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців), які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій значно розширилося: використання касових операцій стало обов’язковим для платників єдиного податку другої - четвертої груп.

Податківці також звернули увагу платників на переваги програмного касового апарату, що є альтернативою класичного реєстратора. Серед його переваг швидка реєстрація каси та реєстрація чеків безпосередньо в ДПС, просте відкриття та закриття зміни, фіскалізація чеків в режимі офлайн без використання КОРО та розрахункової книжки, а також автоматичне оновлення програми та відсутність потреби у сервісному обслуговуванні. Було обговорено послідовність дій суб’єкта господарювання для реєстрації програмного РРО, яка здійснюється на підставі заяви, що подається в електронній формі через сервіс ДПС «Електронний кабінет».

Перш за все, як зазначили працівники податкової, суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати касовий апарат, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Окрім того, платнику необхідно подати повідомлення 20-ОПП, в якому зазначається приміщення, де використовуватиметься РРО чи ПРРО. Оскільки, в основному платників цікавив, насамперед, програмний реєстратор, тому детально зупинилися на процедурі реєстрації та роботи саме ПРРО.