Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Талалаївській ДПІ провели зустріч щодо декларування громадянами доходів отриманих у 2021 році

опубліковано 10 серпня 2022 о 13:20

Днями у Талалаївській ДПІ провели зустріч з платниками податків щодо декларування  громадянами доходів отриманих у 2021 році. Провела зустріч старший державний інспектор Талалаївської  ДПІ ГУ ДПС у Чернігівській області – Карпенко Альона Василівна.

В ході проведеного заходу з платниками обговорили питання наповнення місцевих бюджетів. Крім того нагадали, що з 1 січня 2022 року проходить кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році.

 Для зручності платників та спрощення  процедури декларування   доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі « ЕК для громадян» працює електронний сервіс « Декларація про майновий стан і доходи».

За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію  та надіслати її до контролюючого органу  в електронному вигляді з копіями первинних документів.

Оподаткування об’єктів спадщини залежить від ступеня  споріднення спадкодавця і спадкоємця.

 За ставкою 5% оподатковується вартість будь – якого об’єкта спадщини, що успадковується спадкоємцями, які не є членами  сім’ї спадкодавця  першого та другого ступеня споріднення.

Фізичні особи, які отримали спадщину, що оподатковується за ставками 5% та 18%, зобов’язані включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок на доходи  фізичних осіб та військовий збір з таких доходів.