Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Ріпкинської ДПІ роз’яснюють платникам порядок заповнення та подання податкової звітності

опубліковано 27 вересня 2022 о 14:14

Працівниками ЦОП Ріпкинської  ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівської області проводяться тренінги  з платниками податків щодо особливості застосування спрощеної системи оподаткування господарювання та подання звітності   в електронному вигляді з використанням електронних цифрових підписів.

Нещодавно у Центрі обслуговування платників Ріпкинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області  області відбувся тренінг для новостворених платників податків з актуальних питань застосування спрощеної системи оподаткування.

Старший державний інспектор  Ріпкинської  ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області Юрій Мартинович  розповів учасникам тренінгу про особливості застосування спрощеної системи оподаткування, запровадженої на час дії в країні воєнного стану. Терміни подання звітності платниками єдиного податку які використовують ставку 2%, а також про виправлення помилок, допущених у податковій звітності.

Нагадав, що платники податків мають право, шляхом подання уточнюючого розрахунку, виправити помилки допущені в податковій звітності. У разі самостійного виправлення платником помилок, що призвели до заниження податкового зобов’язання у звітних (податкових) періодах, що припадають на період дії воєнного стану, такі платники звільняються від нарахування та сплати штрафних санкцій.

При цьому мають бути дотримані вимоги та обмеження визначені статтею 50 Податкового кодексу України.

Також податківець зауважив, що звільнення від відповідальності не застосовується до платника податків у разі виправлення помилок за звітні періоди, які не припадають на період воєнного стану.

Платникам також наголосили, що суб’єктам господарської діяльності варто скористатися Електронним кабінетом, що значно економить час та надасть можливість уникнути черги. 

Наприкінці тренінгу фахівець звернув увагу платників, що вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через спеціальний банер на офіційному вебпорталі ДПС www.tax.gov.ua.