Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Городнянської ДПІ провели «гарячу лінію» з питань проведення платником податку звірки: даних по транспортному податку, по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та даних по платі за землю

опубліковано 09 листопада 2022 о 15:36

Начальником  Городнянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області Ольгою Лукашенко проведено «Гарячу лінію» з питань проведення платником податку звірки: даних по транспортному податку, по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та даних по платі за землю.

За роз’ясненням  у телефонному режимі до ДПІ звернулось 16  фізичних осіб.

На запити платників податків  Лукашенко О.М. надала пояснення,  хто є платниками податку по транспортному податку, по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та даних по платі за землю, розповіла що відповідно до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями фізичні особи – платники  податків мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем реєстрації) для проведення звірки даних.

Надано пояснення, що у разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, контролюючий орган за своєю податковою адресою платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

 

     В ході проведення  «Гарячої лінії»  було  роз’яснено інші актуальні питання .