Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронний кабінет - для зручності платника податків!

опубліковано 14 листопада 2022 о 14:09

Днями в  центрі обслуговування платників Менської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Чернігівській області був проведений практикум з підприємцями  щодо використання  Електронного кабінету платника. На практикум були запрошені  новостворені суб’єкти господарювання. Основною метою   даного заходу  було  роз’яснення платникам переваг подання податкової звітності у електронному вигляді та надання практичної допомоги  у її поданні.

Усе про Електронний кабінет платника податків, його функціональні можливості та режим роботи на час воєнного стану розповіла присутнім  начальник  Менської ДПІ Людмила Добридень.

Зокрема, начальник інспекції  повідомила, що крім подання  звітності  платники можуть скористатися даним сервісом для отримання інформації щодо наявності чи відсутності податкового боргу  по платежах до бюджету. Також шляхом електронного зв’язку можна отримати від податкової служби відповіді на запити та необхідну довідку.

Крім того, в  Електронному кабінеті можна  переглянути  нарахування податку на землю, орендної плати, податку  на нерухомість і таким чином перевірити правильність  об’єкту оподаткування, його адресу та порядок розрахунку податку. У разі незгоди з відображеною інформацію платнику необхідно провести звірку з контролюючим органом за місцем обліку.      

Головний державний інспектор Менської ДПІ Анатолій Калюжний  показав присутнім як  через Е-кабінет платника можна подавати  податкову звітність, у т.ч. і декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки. Розповів яким чином усі документи на підтвердження витрат  прикріплюються до Декларації як скан-копія.  

Також  в ході зустрічі платникам  були надані відповіді на конкретні питання, зокрема про порядок подачі  одноразової (спеціальної) добровільної декларації, та наголошено що дану  декларацію можна подати виключно через Електронний кабінет.