Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники Бобровицької ДПІ провели практикум із новоствореними фізичними особами підприємцями

опубліковано 21 листопада 2022 о 14:51

Працівники Бобровицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області провели практикум із новоствореними суб'єктами господарювання.

Податківці роз'яснили фізичним особам підприємцям порядок обрання спрощеної системи оподаткування та зокрема, як вибрати групу платника єдиного податку.

Старший державний інспектор Оксана Кривошеєва, звернула увагу, що платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об’єкти оподаткування  і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням контролюючий орган за основним місцем обліку згідно повідомлення за ф.№ 20-ОПП.

Податківці рекомендували фізичним особам-підприємцям, які застосовують спрощену систему оподаткування, забезпечувати зберігання первинних документів та вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування.

Також працівники ДПІ роз'яснили платникам податків основні норми законодавства щодо  використання PPO.

Крім того, в ході заходу Оксана Кривошеєва  наочно продемонструвала присутнім електронні сервіси ДПС, які забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності. Також  пояснила, як отримати електронний цифровий підпис для його подальшого використання в Електронному кабінеті.