Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Носівській ДПІ пояснили аспекти нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

опубліковано 17 листопада 2022 о 16:20

У приміщенні ЦОП Носівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області відбулися чергові зустрічі з платниками податків щодо надання роз’яснень про об’єкти оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, проведення платником податку звірки даних по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та порядком обчислення суми податку з урахуванням законодавчих змін, які відбулися у 2022 році.

Начальник Носівської ДПІ Олександр Адаменко зазначив, що відповідно до п.п. 266.1.1 п. 266.1 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями ( далі – ПКУ) платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є об’єкт житлової та нежитлової нерухомості, у тому числі його частка. Більш детальну інформацію отримали учасники зустрічі.