Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Менській ДПІ відбувся тренінг для платників по застосуванню норм податкового законодавства

опубліковано 30 листопада 2022 о 09:33

У  центрі обслуговування платників Менської державної податкової інспекції постійно проводяться тренінги для суб’єктів господарювання з питань застосування  норм податкового законодавства.

У супроводі фахівців податкової інспекції фізичні особи – підприємці мають змогу  отримати відповіді на запитання, що їх цікавлять, а також отримати  практичну допомогу  з   подачі  податкової звітності. Черговий тренінг для платників  був проведений 23 листопада 2022 року.

Начальником  Менської ДПІ   Людмилою Добридень  були надані відповіді на запитання  щодо одноразового (спеціального) декларування. Зокрема, платники цікавились ставками збору.  Посадовиця   нагадала, що збір з одноразового (спеціального) декларування – це одноразовий обов’язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору.

Головний  державний інспектор Менської ДПІ Анатолій Калюжний показав  платникам як подати декларацію про майновий стан і доходи громадян в електронному вигляді.  Довів до відома присутніх, що на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» створено сервіс «Подати Декларацію про майновий стан та доходи», який дає змогу заповнити податкову декларацію про майновий стан і доходи та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів.

Єдина вимога для електронного спілкування з органами ДПС – це наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів або скористатися «хмарним» КЕП усіх авторизованих надавачів електронних довірчих послуг.