Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ічнянська ДПІ роз'яснює громадянам як задекларувати доходи, отримані протягом 2021 року

опубліковано 30 листопада 2022 о 10:00

Ічнянською ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області проведено зустріч з платниками за участю фахівців ДПІ. Зустріч присвячена питанням декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році, та сплати податків згідно з чинним законодавством.

Під час роз'яснення  було інформовано учасників хто повинен подати декларацію, а хто звільняється терміни і способи подання податкових декларацій, можливості подати декларацію в електронному вигляді.

Громадяни мають право на подання декларації також з метою отримання податкового кредиту. До складу податкового кредиту включаються фактично понесені витрати, підтверджені громадянином документально, а саме: частина суми процентів, сплачених за іпотечним кредитом, пожертви неприбутковим організаціям, плата за освіту, додаткові страхові та пенсійні внески, витрати на переобладнання транспорту, придбання або зведення нового житла. Було також наголошено що, надходження податку на доходи фізичних осіб від сплати задекларованих громадянами доходів є одним із важливих податків, що надходить до громад району і є вагомим внеском до місцевих бюджетів. Тому громадяни – жителі Ічнянської ОТГ, подаючи декларацію та сплачуючи цей податок, підтримують місцевий бюджет.

Громадяни мають право на подання декларації також з метою отримання податкового кредиту. До складу податкового кредиту включаються фактично понесені витрати, підтверджені громадянином документально, а саме: частина суми процентів, сплачених за іпотечним кредитом, пожертви неприбутковим організаціям, плата за освіту, додаткові страхові та пенсійні внески, витрати на переобладнання транспорту, придбання або зведення нового житла.

Після детального ознайомлення з особливостями декларування платники податків з розумінням та відповідально поставилися до обов’язку декларувати доходи.