Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про основні новації податкового законодавства розповіли платникам податків у Ніжинській  ДПІ

опубліковано 24 січня 2023 о 16:55

Про основні новації податкового законодавства розповів платникам податків начальник Ніжинської  ДПІ Геннадій Тараненко на зустрічі з платниками, яка відбулася в Ніжинській ДПІ.

Як зазначив посадовець, в зв’язку із збільшенням розміру мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму збільшилися і розміри єдиного податку, які сплачують спрощенці 1 та 2 груп, а також збільшилася сума мінімального страхового внеску.

Також Геннадій Тараненко  розповів, що у 2023 році власники або користувачі земельних ділянок вперше сплачуватимуть мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) за свої земельні частки (паї) сільськогосподарського призначення.

Нагадав керівник Ніжинської ДПІ про обов’язковість застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО у разі проведення готівкових розрахунків суб’єктами господарювання

Також Геннадій Тараненко  поінформував  про початок кампанії декларування доходів, отриманих у 2022 році, при отриманні яких не були сплачені податки, і про кампанію одноразового декларування активів, тобто податкову амністію, в рамках якої громадяни мають право легалізувати неоподатковувані статки. Скористатися правом на податкову амністію громадяни мають можливість до 1 березня п.р., подати декларацію про майновий стан і доходи необхідно  до 1 травня.