Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про важливі питання сьогодення на робочій зустрічі у начальника Ніжинської ДПІ

опубліковано 26 січня 2023 о 16:40

Під час чергової зустрічі з платниками податківці, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, начальник Ніжинської ДПІ  Геннадій Тараненко поінформував про розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що діятимуть у 2023 році.

Геннадій Тараненко ознайомив присутніх зі зміною з нового року суми єдиного податку для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування 1 і 2 групи, та збільшення допустимого річного доходу для «єдинників» на 2023 рік.

Під час спілкування було зазначено про необхідність дотримання порядку ведення обліку товарів, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496, певними категоріями підприємців, що є платниками єдиного податку. А саме: у випадку здійснення ними продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, або ж у  випадку реєстрації їх як платників ПДВ. Більш детально зупинилися на питаннях як вести облік товарних запасів та про  правила обліку товарів і вимоги щодо зберігання первинних документів.

Наостанок начальник ДПІ нагадав про розпочату кампанію декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2022 року, яка триватиме до 1 травня 2023 року, кампанію добровільного декларування громадянами активів, яка триватиме до 1 березня 2023 року, та розказав про переваги подання річної звітності в електронній формі.