Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Носівська ДПІ: у діалозі з платниками

опубліковано 30 січня 2023 о 16:41

У Центрі обслуговування платників Носівської ДПІ відбулася зустріч з фізичними особами – підприємцями платниками єдиного податку  ІІ-ІV груп з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО.

У ході спілкування начальник Носівської ДПІ Олександр Адаменко надав практичну допомогу платникам податків у реєстрації ПРРО та кваліфіковані відповіді на запитання щодо особливостей застосування РРО/ППРО. Були надані роз’яснення щодо форми та змісту розрахункових документів при реалізації товарів підакцизної групи а також наголошено  на забезпеченні можливості споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

Олександр Адаменко акцентував увагу присутніх, що все більше підприємців віддають перевагу програмним РРО. Зазначив, що ПРРО має чимало переваг перед класичними, а саме:

– вільний вибір для суб’єкта господарювання;

– відсутність посередників (еквайєра, ЦСО);

– відсутність експертизи для комерційних ПРРО;

– пристосовність для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему iOS, Windows, Android;

– реєстрація в режимі онлайн в контролюючому органі;

– виключно електронний документообіг;

– безкоштовність програмного забезпечення (програмне рішення ДПС).

Суб’єкти господарювання можуть зареєструвати ПРРО, скориставшись безкоштовним програмним рішенням, яке розміщено на вебпорталі ДПС України у банері «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ ).

Його можна встановити на будь-який пристрій (комп’ютер, смартфон, планшет, ноутбук), що підтримує операційну систему Windows чи Android.

Крім того присутнім було нагадано,  що банер також містить нормативно – правові акти, відеоуроки щодо процедури реєстрації ПРРО, отримання електронних ключів у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС, інструкції щодо заповнення та подання форм, інформаційні повідомлення щодо оновлення версій безкоштовних програмних рішень.

В ході спілкування платникам податків була доведена інформація, що Державною податковою службою України розроблено нові версії програмного забезпечення ПРРО ДПС для іOS та Web, а також оновлено версії для Windows та Аndroid. Повідомлено,  що зазначені продукти є безкоштовними.

Реєстрація ПРРО проводиться на підставі заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою №1-ПРРО (J1316604/F1316604).

Наприкінці зустрічі платникам податків було запропоновано користуватися роз’яснювальними матеріалами, які постійно розміщуються на офіційному сайті ДПС України та субсайті ГУ ДПС у Чернігівській області.