Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У центрі обслуговування платників Бахмацької ДПІ відбулось засідання «круглого столу»

опубліковано 27 січня 2023 о 15:12

У центрі обслуговування платників Бахмацької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Чернігівській області відбулося засідання «круглого столу» за участі начальника Бахмацької ДПІ Олексія Батьківського з представниками бізнесу з актуальних питань податкового законодавства.

Під час заходу податківець повідомив, що з 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами, одержаних протягом 2022 року.

Зосередив увагу, що з 1 січня 2023 року введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143.

Начальник інспекції зазначив, що декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

Також, податківець зупинився на актуальних питаннях подання нових форм податкової звітності з податку на прибуток підприємств; об’єднаного звіту з ПДФО та ЄСВ; плати за землю; податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки; туристичного збору; збору за місця для паркування транспортних засобів.

Зосереджено увагу на актуальних питаннях подання податкової та фінансової звітності за допомогою Електронного кабінету.  

Захід відбувся у конструктивному форматі, платники отримали вичерпні відповіді на свої запитання.