Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Сновській ДПІ відбулась «гаряча лінія»

опубліковано 09 лютого 2023 о 08:25

У Сновській ДПІ проведено «гарячу лінію» на тему: «Декларування доходів, отриманих протягом 2022 року. Подання звітності за допомогою електронних сервісів». На запитання, що надходили від громадян, відповідав старший державний інспектор Сновської  ДПІ Євгеній Кожем'яко.

Патників податків цікавили питання щодо випадків, за яких платники податку – фізичні особи зобов’язані самостійно обчислити суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, що підлягають сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року шляхом подання до податкового органу податкової декларації, випадки, за яких платник податку звільнений від подання податкової декларації при отриманні доходів, підстави для нарахування податкової знижки.

Під час сеансу телефонного зв’язку податківець звернув увагу платників податків, що декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.