Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Корюківській ДПІ проведено зустріч з фізичними особами-підприємцями у форматі круглого столу

опубліковано 14 березня 2023 о 15:05

Днями у Корюківській ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області було проведено зустріч у форматі круглого столу з фізичними особами-підприємцями та громадянами, які виявили бажання зареєструватися ФОП. Від податкової служби у роботі круглого столу взяла участь старший державний інспектор Корюківської ДПІ Альона Глушак. 

Зокрема, посадовець детально роз’яснила платникам критерії віднесення суб’єктів малого підприємництва до першої-четвертої груп спрощеної системи оподаткування, види діяльності, які можуть здійснюватися такими суб'єктами господарювання, порядок ведення обліку, складання звітності і терміни сплати єдиного податку та єдиного внеску.

В ході спілкування Альона Глушак нагадала діючим платника єдиного податку, що 16 березня – це останній день для подання заяви на зміну групи платника єдиного податку з ІІ кварталу поточного року. Громадян, які бажають зареєструватися фізичними особами-підприємцями, було поінформовано про терміни подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування.

Також, Альона Глушак розповіла присутнім про переваги користування сервісом ДПС «Електронний кабінет». Зокрема, про можливість дистанційного подання заяви на єдиний податок, сплати податків та подання податкової звітності.

Крім того, було акцентовано увагу на on-line спілкуванні з податковою службою засобами сервісів «InfoTAX» та «Контакт-центр ДПС», використання таких інформаційних ресурсів ДПС України, як: Facebook, Telegram-канал.