Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку “гаряча лінія” провели в Менській ДПІ

опубліковано 17 березня 2023 о 14:48

 

На питання платників щодо надання адміністративних послуг  під час  «гарячої» телефонної лінії відповідала  начальник Менської ДПІ  Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Добридень.

Цього разу платників найбільше цікавили питання отримання довідки про  доходи громадян за 2022 рік, а також збільшилася кількість питань у фізичних осіб – волонтерів.

Відповідаючи на питання посадовець зауважила, що для отримання відомостей про себе з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків фізична особа має звернутися особисто до податкової інспекції та звернула увагу, що найзручнішим способом отримання  довідки про доходи є електронний сервіс, який дозволяє в режимі он-лайн через “Електронний кабінет” отримати  весь спектр адміністративних послуг.

Під час  сеансу  Людмила Добридень  даючи відповіді  на питання волонтерів розповіла, що на сьогоднішній день фізичним особам – благодійникам для включення до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації достатньо подати до контролюючого органу лише заяву про включення до  Реєстру. Заява фізичної особи – благодійника подається до територіального органу ДПС у паперовій або електронній формі.

Учасники прямого спілкування також  цікавились деталями застосування РРО/ПРРО під час  випадків відключення електроенергії та відсутності інтернет-зв’язку.

Принагідно Людмила Добридень  нагадувала  запитувачам про можливість легалізації неоподаткованих активів у рамках податкової амністії та про порядок декларування доходів,  отриманих у 2022 році.