Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ніжинська ДПІ провела гостини зі студентською молоддю

опубліковано 20 березня 2023 о 16:34

Фахівці Ніжинської ДПІ в рамках «Дні відкритих дверей» провели  зустріч із студентами економічної  спеціальності Ніжинського агротехнічного коледжу.

Розповіли гостям про Центр обслуговування платників, як він створювався, його функції та завдання. Проінформували про адміністративно-інформаційні послуги, що надаються у Центрі. Студенти ознайомились з принципами надання адміністративних послуг і консультацій платникам, процесом приймання податкової звітності.

Спілкування продовжилося в актовому залі. В.о. начальника Ніжинської ДПІ Сергій Шовкун розповів про основні зміни у податковому законодавстві, про види податків, на які потреби вони спрямовуються.  

Проінформував про основні права та обов’язки платників податків, одним з яких, зокрема, є декларування доходів.  Нагадав, що з 1 січня розпочалась кампанія декларування, яка триватиме до 1 травня поточного року. Ознайомив з основними випадками подання податкової декларації про майновий стан і доходи. Більш детально роз’яснив  як скористатися правом на податкову знижку.

Зацікавила студентів й інформація про електронні сервіси ДПС України, завдячуючи яким  є можливість зареєструватися  платником податків, подати звітність в електронному вигляді, отримати  електронні консультації, тощо. А це значно економить час і кошти.

Дружня атмосфера сприяла відвертості спілкування.