Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Городнянської ДПІ провели «гарячу лінію» з питань проведення платником податку звірки: даних по транспортному податку, по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та даних по платі за землю

опубліковано 21 березня 2023 о 15:32

Днями начальник Городнянської ДПІ Ольга Лукашенко провела «гарячу лінію» з питань проведення платником податку звірки даних: по транспортному податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та платі за землю.

За роз’ясненням  у телефонному режимі до ДПІ звернулось 12  фізичних осіб. На запити платників податків  Лукашенко О.М. надала пояснення,  хто є платниками транспортного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та платі за землю. Також нагадала, що відповідно до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями фізичні особи – платники  податків мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем реєстрації) для проведення звірки даних.

Ольша Лукашенко пояснила, що у разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема, документів на право власності, контролюючий орган проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).