Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання сплати МПЗ розглянули під час зустрічі у Сосницькій ДПІ

опубліковано 24 березня 2023 о 11:32

Начальник Сосницької  ДПІ Юрій Чехменко провів чергову робочу зустріч з платниками податків. У ході спілкування також було розглянуто питання щодо подачі розрахунку МПЗ за 2022 рік у складі податкової декларації.

Посадовець нагадав, що фізичним особам не потрібно самостійно звітувати за МПЗ. Замість них податкова до 1 липня поточного року самостійно визначатиме розмір загального МПЗ і надсилатиме податкове повідомлення-рішення.

Ті, хто отримав податкове повідомлення-рішення від податкової, має сплатити визначену суму МПЗ протягом 60 днів із дня вручення. Хто не згоден із розрахунком МПЗ має право звернутися до податкового органу для проведення звірки даних протягом 30 днів з дня вручення ППР.

Крім того, Юрій  Чехменко звернув увагу присутніх на те, що якщо земельна ділянка передана в офіційну оренду, то обов’язок зі звітування та сплати переходить на орендаря такої ділянки.

Також зазначив, що податковим законодавством не встановлено окремої відповідальності щодо МПЗ, але у разі несплати або несвоєчасної сплати МПЗ будуть застосовуватись штрафні санкції, передбачені статтею 123 та 124 Податкового кодексу України.