Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ріпкинська ДПІ: Відбувся черговий практикум для платників податків

опубліковано 24 березня 2023 о 13:32

Начальником  Ріпкинської державної інспекції  Тетяною Анісовець  проведено практикум «Щодо отримання інформації про доходи з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків» для відвідувачів Центру обслуговування платників.

Насамперед, посадовець зазначила, що Порядок отримання відомостей з Державного реєстру визначено розділом X Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків,  згідно з яким відомості з Державного реєстру є документом, який безоплатно надається контролюючим органом за зверненням фізичної особи – платника податків (його представника) щодо отримання відомостей з Державного реєстру та свідчить про наявність або відсутність відомостей про таку особу в Державному реєстрі.

В ході навчання посадовець детально розповіла про порядок отримання про себе відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків особисто або через представника. Роз’яснила порядок заповнення заяви за формою № 10ДР  та повідомила про документи, які фізична особа додає до заяви.

Разом з тим посадовець звернула увагу, що фізична особа – платник податків може отримати відомості з Державного реєстру про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків  в паперовому або електронному вигляді. При цьому надала практичну допомогу щодо надсилання запиту для отримання зазначених відомостей за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якого здійснюється за адресою http://cabinet.tax.gov.ua , а також через вебпортал ДПС.