Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Талалаївській ДПІ навчають платників подавати декларацію про майновий стан і доходи через Електронний кабінет

опубліковано 10 квітня 2023 о 08:36

Старший державний інспектор Талалаївської ДПІ Альона Карпенко  надає  роз’яснення  фізичним особам про декларування доходів, отриманих  від права на спадщину згідно ст.174 Податкового кодексу України та надає практичну допомогу при заповненні  декларації про майновий стан і доходи в Електронному кабінеті.

Фізичні особи, які отримали спадщину, від фізичної особи, що не є членом сім’ї  1 та 2 ступеня споріднення, зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи, у якій включити суми таких доходів до загального річного оподаткованого доходу й визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору. Такий дохід  оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5 відсотків та військовим збором за ставкою 1.5 відсотка.

Подання податкових декларацій в електронній формі у режимі онлайн здійснюється  через Електронний  кабінет ДПС, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/.

У режимі « ЕК  для громадян» електронний сервіс "Податкова декларація про майновий стан і доходи" дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу.

Використання цього електронного сервісу скорочує час і витрати про поданні податкової декларації, мінімізує помилки при заповненні декларації, надає можливість подання копій первинних документів, як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі.