Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено сеанс «гаряча лінія» у ЦОП Варвинської ДПІ

опубліковано 12 квітня 2023 о 08:56

У Варвинській ДПІ відбулася «гаряча лінія»  з громадянами щодо декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році та подання декларації на повернення податкової знижки.

Працівники Варвинської державної податкової інспекції на запитання громадянина щодо декларування доходів за 2022 рік надавали інформацію про доходи які підлягають обов’язковому декларуванню, яка ставка застосовується при оподаткуванні доходів, терміни подання декларації та терміни сплати нарахованого податку, та  наголосили, що діє нова форма податкової декларації та інструкція щодо її заповнення.

Декілька дзвінків громадян стосувалася питань, які виникали у платників, стосувалися отримання податкової знижки за навчання.

Податківець роз’яснив телефоном, що при  розрахунку податкової знижки враховуються витрати, понесені за навчання у закладах дошкільної, позашкільної, загальної, середньої, професійної та вищої освіти.

Під час кожного дзвінка наголошували на перевагах використання онлайн послуг ДПС. Зокрема, про подання та перегляд електронної звітності за допомогою Електронного кабінету. Вхід до електронного кабінету здійснюється за адресою http://cabinet.tax.gov.ua, робота у приватній частині вказаного сервісу здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, отриманого у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.