Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Менській ДПІ провели чергову зустріч з платниками

опубліковано 11 травня 2023 о 13:17

Як заповнити щорічну декларацію про майновий стан та доходи для отримання податкової знижки  та як нараховуються майнові податки у 2023 році?

Відповіді на ці та інші питання отримали платники на  зустрічі, що відбулась  в  центрі обслуговування платників Менської ДПІ.

Начальник Менської ДПІ Головного управління  ДПС в Чернігівській області Людмила Добридень нагадала присутнім про їхнє право, як платників податків, на отримання податкової знижки та перечислила види витрат, за які передбачена компенсація від держави. Також зауважила, що для реалізації права на податкову знижку  необхідно подати декларацію про майновий стан до 31 грудня 2023 року. Для цього немає потреби йти  до податкової інспекції, адже можна документи подати в електронному вигляді через меню Е-кабінету платника податків. А головний державний інспектор Менської ДПІ  Любов Роговенко надала практичну допомогу щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи за допомогою ІТС «Електронний кабінет платника».

Під час зустрічі Людмила Добридень відповіла також на ряд запитань, що стосувалися застосування податкового законодавства, зокрема: нарахування та  сплати майнових податків та зборів.