Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вивчаємо податкове законодавство разом з фахівцями Менської ДПІ

опубліковано 19 травня 2023 о 16:02

Працівники Менської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області  щотижнево проводять для платників податків навчальні тренінги. А отже, запрошують всіх охочих відвідати центр обслуговування платників, щоб ознайомити з новаціями податкового законодавства. Цього тижня  розповідали про  порядок декларування доходів громадян, отримання податкової знижки, поданням звітності та повідомлення про об’єкти оподаткування за допомогою електронного кабінету платника.

Присутнім на тренінгу  платникам роз’яснили особливості декларування неоподаткованих доходів, які громадяни отримали в 2022 році. Начальник Менської ДПІ Людмила Добридень  наголосила, що подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи повинні ті громадяни, які протягом звітного року отримували доходи  не від податкових агентів. Також необхідно подати декларацію у разі отримання доходів від продажу рухомого або нерухомого майна, або ж надання його в оренду, у вигляді отриманих спадщини чи подарунків від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення, а також іноземні доходи. 

Головний державний інспектор  Менської ДПІ  Анатолій Калюжий звернув увагу платників податків на необхідності дотримання вимог законодавства у разі змін реєстраційних даних, видів діяльності та подання повідомлення щодо об’єктів оподаткування.

 

       В черговий раз  до відома присутніх  було  доведено, що для зручності та спрощення процедури декларування доходів, громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом платника податків. За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу. 

      Фахівцями  Менської ДПІ надані платникам практичні рекомендації у заповненні податкової звітності та продемонстровані всі етапи роботи в «Електронному кабінеті» (від отримання КЕП до надсилання звітності).